Sunnersta AIF P99

Referat: Lohärads IF Röd - Sunnersta AIF P99

Idag var det första seriematchen hemma på Björkhaga. Det var ett trevligt väder och planen såg inbjudande ut.

Vi hade några återbud idag, men eftersom vi är många duktiga i vår trupps så skall det inte spela någon roll.

Sunnersta började matchen med att göra sitt första mål redan i 2:a minuten. Vi hade en miss i mitt försvaret som Sunnersta utnyttjade med ett lågt skott, det var ingen bra början. Vi kvitterade till 1-1 redan i 4:e minuten. Det var en kontring, där vi vände spelet snabbt. Kalle hade bollen på vänster kanten och spelade snett inåt till en bra placerad Anton. Skönt med mål så kort tid efter deras ledningsmål. Detta skulle egentligen inte ha blivit mål, det var klar offside.

I 6:e minuten fick Sunnersta en frispark strax utanför vårt straffområde, som blev farlig. Ett bra skott som tog i ribbans överkant. Det kändes som att Sunnersta hade övertag, vi kändes vilsna och tvekade för mycket. Men i den press som Sunnersta hade så rensade Ralle med en lång boll till Kalle som skapade en farlig chans.

I den 15:e minuten tappade vi en närkamp på mitten av vår planhalva, där Sunnersta nr 17 vann och sedan sköt med vänster fot en mycket bra skott över Samuel. Det var lite surt med det målet, det kändes som om vi nu var på gång. Men vi tyckte att Sunnersta rann igenom lite lätt i mitten, men efter lite omplaceringar så blev det stabilare. 2-1 till Sunnersta.

Det var inget skönspel från något av lagen. Men vi kändes starkare ju längre matchen led, vann fler och fler närkamper. Kalle var het med sina löpningar, han gjorde det lätt för passningsläggaren genom att alltid visa vart han ville ha bollen.

I den 25:e minuten hade Möller (spelade i det här skedet som toppforward), en chans. Där han bara forcerade, motståndarna flög som bowlings käglor. Vilken vilja och vilken kraft av Möller. Han fick iväg ett skot som deras duktiga målvakt räddade, och på retureen så sköt Möller i stolpen. Där var Möller värd ett mål. Det gör ont att möte Möller.

I den 30:e minuten har Lang en underbar löpning på vänster kanten, han löper både ifrån och runt deras backar. Langen söker någon i mitten, men hittar ingen. Så han skjuter i stället, skottet tar på målvakten och studsar in från en svår vinkel. Underbar vilja Lang!!

Två minuter senare så gör vi 3-2, och här löper Max Saraceno (i sin första match med oss) en lika fin löpning på vänster kanten som Lang gjorde i målen innan. Det blir en passning snett inåt och en massa kamp och lite gröt. Sen rullar bollen ut till Kalle som får på ett underbart skott. En underbart vrist helt otagbart för deras målvakt. Skott träningen dagen innan gav effekt direkt. Oj vad skönt med ledning.

Halvtid

I den andra halvleken så var det ett hårt med ärligt krigande på plan. Båda lagen ville vinna och vek sig inte. Sunnersta hade en farlig frispark som gick strax utanför. Vi hade någon chans som kanske skulle ha förvaltats på ett bättre sett.

Vi höll 3-2 halvleken ut. Alltid lika skönt med 3 poäng.

Kul att Jocke fortsätter var kung som defensiv mittfältare. Jocke vinner många dueller och framför allt vinner han mark med boll. Sedan har vi lilla Lang. Hur mycket orkar han jobba och slita? Underbart med denna duracell kanin. Vilket slit och vilken vilja. Du är minst men ger mest i varje närkamp, och har en underbar snabbhet både med och utan boll.

Sen var det kul att se nya Max Saraceno göra sin debut match med oss. Detta ser lovande ut. Fortsätt och jobba. Hannes fortsatte även idag att göra en mycket bra insats. Bra jobbat Hannes.

Det är alltid lika kul att möta duktiga Sunnersta. Det är alltid bra matcher mot dom. I dag var deras målvakt mycket duktig. Under 2:a halvlek tog deras nr 5 tag i pinnen och skapade mycket oreda för oss. Som tur var så klev han av...

Vi tackar Sunnersta, domaren och alla publik för en trevlig match.

Nu är det Sverige - Tjeckien i Hockey VM som gäller!!!